Vajersågning

vajersågning med precision

Vajersågning eller wiresågning är en metod som under de senaste 10 åren ökat enormt i omfattning. Då stadskärnorna förtätas och byggnationer sker allt närmare befintliga konstruktioner är det en mycket användbar metod för att minimera omgivningspåverkan. Genom vajersågning kan vibrationsproblem och eventuell instabilitet i bergslänter undvikas i hög grad.

Fördelar med vajersågning

En betydande fördel med vajersågning är möjligheten att producera en slät och jämn yta, vilket är avgörande för många konstruktionsprojekt. Tekniken är nästintill vibrationsfri, vilket minskar risken för skador på närliggande konstruktioner och är särskilt värdefullt i känsliga områden där traditionella metoder kan orsaka oönskade vibrationer​. Vajersågningen är även en tyst metod som inte avger störande ljud, vilket gör den lämplig för arbete i tätbebyggda områden där bullernivåer måste hållas låga. Tack vare låg ljudnivå och minimala vibrationen är vajersågning ett utmärkt val för projekt som kräver störningsfri miljö.

Vajersågning för både små och stora uppdrag

Vajersågning erbjuder även stor variation och mångsidighet. Tekniken tillåter sågning av material i olika former och storlekar och kan användas i en rad olika applikationer från större infrastrukturprojekt till mindre tomtarbeten. Detta gör vajersågning till en ovärderlig resurs för både storskaliga och småskaliga projekt.

Kontakta oss för vidare diskussion om behovet finns - vi har flera referensprojekt att presentera mer djupgående.

Tillbaka till startsidan Kontakta oss
vajersågning

Vajersågning med Scandrock

Vi får återkommande feedback från våra kunder som uppskattar att vi tar hand om större delen av bergproduktionen. Behöver du hjälp med vajersågning av berg i ditt nästa projekt? 

Kontakta oss för mer information och få en kostnadsfri offert!

08 - 590 365 00