Bergspräckning

Bergspräckning

Bergspräckning är en nygammal metod som är starkt på frammarsch. Vi använder oss bland annat av "Superwedge" på våra grävmaskiner. Vi använder även "Darda" vilken kräver handmanövrering. Övriga sprängfria metoder utvärderar vi löpande. 

Bergspräckning är en noggrant kontrollerad process som bryter ned berg i syfte att underlätta konstruktioner och gruvdrift. Spräckningen inleder vi ofta med en så kallad förinjektion där sprickor i berget fylls med en cementblandning för att förhindra vattenläckage.

Vi verkar för att snabbt vara på plats för en effektiv produktion

Spräckningsmetoden är helt vibrationsfri och är en metod vi behärskar mycket väl. Vi har nyligen införskaffat marknadens kraftigaste spräckare av märket
Hirado. Vi har använt den så pass mycket att vi nu efter utvärdering och med trygghet kan säga att den gör ett oerhört bra jobb. Med vår spräckare från Hirado kan vi spräcka så djupt som en meter i taget vid rätt förhållanden.

Vår inställelsetid är extremt kort och vår ambition är att snabbt vara på
plats för att att ta bort exempelvis överraskningsberg som våra kunder oväntat kan drabbas av. Då ska din produktion inte bli hindrad - vår spräckavdelning löser det! 

Säkra metoder i riskfyllda miljöer

För att säkerställa både effektivitet och säkerhet i våra spräckningsarbeten använder vi sprängsystem som tillåter full kontroll över spräckingsprocessen. Systemen är anpassningsbara och kan justeras för att passa specifika behov, vilket är särskilt viktigt i riskfyllda miljöer som gruvor där säkerheten är extremt viktig. Vi har stor erfarenhet att arbeta i riskfyllda miljöer och har både rätt utrustning och kompetens för att ta oss an mer avancerade uppdrag.

Vi kommer gärna ut på ett förutsättningslöst besök för att kunna erbjuda en lösning anpassad för ert specifika projekt. 

 

Tillbaka till startsidan Kontakta oss
bergspräckning scandrock

Överlåt bergspräckningen till oss

Behöver du hjälp med bergspräckning för ett kommande projekt? Kontakta oss för mer information och få en kostnadsfri offert!

08 - 590 365 00